Hoe wordt Amanprana extra vierge walnootolie geproduceerd?

Producent van extra vierge walnootolie uit de Périgord streek, Frank Monsallier (winnaar geworden van de gouden medaille op het Salon de Huiles du Monde) zegt:

“Geen kilootje walnoten ontsnapt aan mijn aandacht. Excellente walnootolie begint met de beste kwaliteit walnoten.”

In Périgord worden de walnoten met de authentieke granietmolen tot een mooie homogene massa geplet, waarna ze in een pers geperst worden.

Met deze methode is de opbrengst van walnootolie veel lager, maar de kwaliteit en zachtheid is daarentegen superieur. De walnoten worden niet voorverwarmd of geroosterd.

Met ongeveer 5 tot 6 kilogram walnoten levert dit 1 liter extra vierge walnootolie.

Dankzij de authentieke granietmolen en koude persing ontstaat een zachte walnootolie met subtiele aroma’s waarvan de peroxidatie minder dan 2 milligram is en de zuurtegraad minder dan 0,5%.

Mede dankzij deze resultaten heeft Amanprana ervoor gekozen om extra vierge walnootolie uit de Périgord streek in haar assortiment op te nemen.

Om deze walnootolie te beschermen tegen licht, is bewust gekozen voor een donkere en met papier omwikkelde glazen fles.